top of page
27858112_10214225427304004_8950906723284

Reiki

 

Reiki is een Japanse geneeswijze die bestaat uit het doorgeven van (universele) energie. Het woord Reiki bestaat uit twee karakters  Rei = geest of ziel ki = energie of levenskracht ofwel Universele Levensenergie.

Als je bedenkt dat alles uit energie bestaat, en dus overal om ons heen is, dan is het misschien makkelijk om te bedenken dat Reiki het doorgeven van (universele levens) energie is.


Wrijf maar eens met je handpalmen over elkaar, hou ze dan een stukje uit elkaar en beweeg ze nu naar elkaar toe. Tussen je handen voel je een tinteling; energie.

Door mijn handen op je lichaam te leggen, stroomt de levensenergie via mijn handen naar jouw lichaam. Sommige mensen voelen bijvoorbeeld dat het wat warmer begint te worden of het begint te tintelen. Andere mensen voelen niets maar zijn na de behandeling heerlijk ontspannen.

De Universele energie zorgt dat blokkades vervagen of zelfs verdwijnen waardoor de energie in je lichaam weer kan gaan stromen, en je weer lekkerder in je vel komt te zitten.

Reiki leren?

Iedereen kan leren om met Reiki te werken, je kunt hiervoor een cursus volgen.
Tijdens de cursus ontvang je een inwijding (bij Reiki 1 ontvang je er 4) en leer je hoe je kunt werken met deze mooie energie. 

Tijdens de cursus gaan we veel oefenen op elkaar, hierdoor kun je gelijk voelen wat Reiki doet. 

Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat van 

Usui System of Natural Healing.

Reiki kan je op allerlei manieren helpen en ondersteunen, echter het is geen vervanging voor de reguliere gezondheidszorg. Het kan wel een mooie en goede aanvulling zijn op de regulieren gezondheidszorg.

bottom of page